Præst

For at blive ansat som præst i den danske folkekirke, skal du have en teologisk kandidatgrad fra et dansk universitet, samt efterfølgende have gennemført et kursus på Pastoralseminariet.

Mens de teologiske studier på universitetet danner den teoretiske basis for at udøve en gerning i folkekirken, givers der ved Pastoralseminariet en undervisning, som direkte sigter mod præstegerningens forskellige opgaver.

Som uddannet præst kan du søge embede i en af de mange sognekirker, som er fordelt over hele landet. Det er også muligt at arbejde som bl.a. sygehus-, fængels-, studenter eller korshærspræst. 
Det er ligeledes muligt at søge embede i en af de mange danske kirker der findes i udlandet under Danske Sømands- og Udlandskirker.

Du kan læse mere om de to teologiuddannelserne på henholdsvis Københavns og Århus Universitet på deres hjemmesider:

Københavns Universitet, Det Teologiske Fakultet

Århus Universitet, Afdelingen for Teologi

Du kan læse mere om Pastoralseminariet på Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenters hjemmeside:

Fællesside for Pastoralseminarierne i København og Aarhus

Obligatorisk introduktionskursus for alle førstegangsansatte i folkekirken

Introduktionskurset er beregnet til førstegangsansatte i folkekirken. Stifterne udbyder kurset jævnligt. Du kan få nærmere information om kurset på siden Introkursus for nyansatte i Folkekirken i menuen, eller ved at kontakte dit stift.

Efteruddannelse

Information om den obligatoriske introducerende efteruddannelse for nyansatte præster udbydes af Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenters. Du kan læse mere her.

Information om den almene efteruddannelse som FUV udbyder finder du her.