Folkekirkens personale » Uddannelse » Kirkeuddannelse » For medarbejdere » Kurser og uddannelser » Introkursus for nyansatte i Folkekirken

Introkurser 2021 (listen opdateres løbende)

Onsdag den 17. marts 2021 i Sct. Bendts Sognegård, Ringsted (Lolland-Falster og Roskilde Stifter). ** Kurset er overtegnet, og det er derfor ikke længere muligt at tilmelde sig**

Torsdag den 29. april 2021 i Harte Sognegård (Haderslev, Fyn og Ribe Stifter). ** Kurset er overtegnet, og det er derfor ikke længere muligt at tilmelde sig**

Tirsdag den 11. maj 2021 i Støvring Sognegård (Aarhus, Viborg og Aalborg Stifter).

Onsdag den 13. oktober 2021 i Sct. Bendts Sognegård, Ringsted (Lolland-Falster og Roskilde Stifter). Tilmelding kan ske via linket her.

Torsdag den 9. september 2021 i Sankt Andreas Kirke, Randers (Aarhus, Viborg og Aalborg Stifter).

Tirsdag den 9. november 2021 i Støvring Sognegård (Aarhus, Viborg og Aalborg Stifter).

Kurserne begynder kl. 08.30. Deltagelse i kurset er gratis og der er fuld forplejning hele dagen. Arbejdsgiveren skal betale løn og udgifter til transport.

Hvad går kurset ud på?

Kurset byder på en gennemgang af:
Folkekirkens historie, folkekirkens organisation og økonomi, folkekirken som arbejdsplads, folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger og folkekirken lokalt og regionalt.

Hvordan kommer man med?

Tilmelding skal ske efter aftale med din arbejdsgiver. Det er muligt at tilmelde sig et kursus i nabostiftet. Læs mere om tilmelding på de(t) arrangerende stifters hjemmesider:

Helsingør Stift, Københavns Stift, Roskilde Stift, Lolland-Falsters Stift, Fyens Stift, Haderslev Stift, Ribe Stift, Viborg Stift, Århus Stift, Aalborg Stift

Hvem står bag kurserne?

Kurset er udviklet i et bredt samarbejde mellem Kirkeministeriet, stifterne, Den Danske Præsteforening, Danmarks Provsteforening, FAKK, Dansk Kirkemusikerforening, Dansk Organist og Kantor Samfund samt Landsforeningen af Menighedsråd.