Folkekirkens personale » Uddannelse » Kirkeuddannelse » For medarbejdere » Kurser og uddannelser » Introkursus for nyansatte i Folkekirken

Introkursus for nyansatte i Folkekirken

Den danske folkekirke er et særligt sted, der danner rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidig er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusindvis af ansatte inden for mange faggrupper.

For at give nyansatte en god fælles forståelse for folkekirkens helhed, har en arbejdsgruppe bestående af de faglige organisationer og med Kirkeministeriet i spidsen, udviklet et introduktionskursus.

Kurset er obligatorisk for alle, der har fået deres første stilling i folkekirken med en ugentlig arbejdstid på mere end 8 timer, og som er ansat det seneste år forud for kurset. Der vil blive udstedt et deltagerbevis.

Introkurser 2018 (listen opdateres løbende)

Onsdag den 24. oktober 2018 i Skt. Bendts Sognegård, Ringsted (Lolland-Falster og Roskilde stifter). Tilmelding via dette link.

Tirsdag den 30. oktober 2018 i Støvring Sognegård, Støvring (Aarhus, Viborg og Aalborg stifter).  Tilmelding via dette link.

Torsdag den 8. november 2018 i Sankt Andreas Kirke, København (Helsingør og Københavns stifter). Tilmelding via dette link.

Onsdag den 5. december 2018 i Middelfart Sognegård, Middelfart (Fyens, Ribe og Haderslev stifter). Tilmelding via dette link.

Tirsdag den 5. februar 2019 i Støvring Sognegård, Støvring (Aalborg, Aarhus og Viborg stifter) Tilmelding via dette link.

Onsdag den 20. marts 2019 i Skt. Bendts Sognegård, Ringsted (Lolland-Falster og Roskilde stifter). Tilmelding via dette link.

Onsdag den 8. maj 2019 i Støvring Sognegård, Støvring (Aalborg, Aarhus og Viborg stifter). Tilmelding via dette link.

Onsdag den 23. oktober 2019 i Skt. Bendts Sognegård, Ringsted (Lolland-Falster og Roskilde stifter). Tilmelding via dette link.

Kurserne begynder kl. 08.30 og afsluttes kl. 17.30. Deltagelse i kurset er gratis og der er fuld forplejning hele dagen. Arbejdsgiveren skal betale løn og udgifter til transport.

Hvad går kurset ud på?

Kurset byder på en gennemgang af:
Folkekirkens historie, folkekirkens organisation og økonomi, folkekirken som arbejdsplads, folkekirkens gudstjenester og kirkelige handlinger og folkekirken lokalt og regionalt.
Du kan læse mere om kursets indhold her.

Hvordan kommer man med?

Tilmelding skal ske efter aftale med din arbejdsgiver. Det er muligt at tilmelde sig et kursus i nabostiftet. Læs mere om tilmelding på de(t) arrangerende stifters hjemmesider:

Helsingør Stift, Københavns Stift, Roskilde Stift, Lolland-Falsters Stift, Fyens Stift, Haderslev Stift, Ribe Stift, Viborg Stift, Århus Stift, Aalborg Stift

Hvem står bag kurserne?

Kurset er udviklet i et bredt samarbejde mellem Kirkeministeriet, stifterne, Den Danske Præsteforening, Danmarks Provsteforening, FAKK, Dansk Kirkemusikerforening, Dansk Organist og Kantor Samfund samt Landsforeningen af Menighedsråd.